English Svenska
Meny
Varumärken
Valutor

Standardt Mage 150 g

[ SP027-0150,S]

SEK:175:-


E-postadress
 

Standardt MAGE är ett dietiskt kosttillskott som bidrar till att öka god matsmältning och balanserar mage-/tarmfunktion från magsäck till grovtarm hos känsliga hundar och katter. Standardt MAGE tillför näringsämnen som stimulerar produktionen av naturliga bakterier, prebiotika och ger ett ökat näringsupptag (metabolismen) i tarmen.
Obalans i tarmen kan visa sig som diarré, gaser och en bullrig orolig mage. När avföringen är gulaktig lös, brun lös och slemmig är tarmfloran i obalans och om hunden eller katten har gaser, magen är bullrig, kurrar och låter är oftast den naturliga tarmfloran störd.

Standardt mage neutraliserar och suger upp överskott av magsaft med hjälp av risstärkelse (prebiotika) vid mage och tarmobalans. Den fermenterade jästen höjer nerbrytningen av fett och ger ett ökat upptag av övriga näringsämnen som tillförs i kosten.

Orsakerna till mag och tarmstörningar kan bero på kostrelaterade orsaker. Fel näring eller att det inte finns tillräckligt (snabba kolhydrater och för lite kött) i maten för hunden eller kattens nuvarande behov, individen blir snabbare hungrig. Även matreducering på grund av bantning och när maten är för kraftig kan orsaka mag och tarmproblem. Vid bantning finns risk för att hunden/katten blir hungrig och då produceras magsaft/saltsyra som de behöver göra sig av med. Hundens mage blir då onödigt sur då magen inte har något att bearbeta och får den då inte mat påverkar det tarmen när magsaften försvinner den vägen. När maten är för kraftig orkar inte magen bearbeta kosten utan den skickas ut ur mag och tarmsystemet till viss del obearbetad med lös mage som följd.

OBS! Vid långvariga/återkommande problem kontakta expert.

 

Sammansättningen kan bidra till:

 • Stödja mage och tarmflorans stabilisering

 

  Mag-/tarmrelaterade problem kan bidra till:

  • Diarré
  • Gaser
  • Orolig mage

   Innehållsförteckning
  Risstärkelse, Blodmjöl (torkat hemoglobin), Fermenterad näringsjäst, Potatisfiber
   Fodergiva
  Hundens vikt Dosering/dag
  0-10 kg 0,5 tsk
  10-20 kg 1 tsk
  20-30 kg 1,5 tsk
  30+ kg 2+ tsk
   
  Kattens vikt Dosering/dag
  0-5 kg 0,5 tsk
  5+ kg 1 tsk
  1 tsk = ca 2,12 g.Doseringen bör fördelas över dagens samtliga mål.Bör fasas in med +1/4 dos varje vecka tills full giva är nådd. 

   Mer information
  Varumärke Standardt
  Tillverkningsland Sverige
  Användning Känslig mage
  Form Pulver
  Råprotein (%) 26,90
  Aska (%) 3,00
  Växttråd (%) 7,90
  Powered by Talex e-handelssystem