English Svenska
Meny
Varumärken
Valutor

Standardt KALK PLUS

[ SPH05-0500]

SEK:105:-

Storlek


E-postadress
 

Standardt KALK PLUS är ett naturligt kalktillskott för hund och katt. Standardt KALK PLUS är ett kosttillskott med D-vitamin fritt från protein. Kan används till egen matlagning eller ihop med ett helfoder. När man lagar sin egen mat och använder råvaror som innehåller fosfor (ex. kött, fisk, spannmål, potatis), är det extremt viktigt att tillföra kalk i sammansättningen. Detta för att upprätthålla en korrekt balans mellan kalcium och fosfor. Det kan användas med helfoder vid misstanke att det inte finns tillräckligt med kalcium för att täcka behovet. Situationer där detta kan uppstå är vid tillväxt, dräktighet och digivning. Då ökar behovet av kalcium och kan vara fördelaktigt att tillföra extra för att motverka komplikationer och kostrelaterade problem. Kalk ger rätt balans för slemhinnan i mage och tarm. Kalk kan bidra till att minska risken för skelett-/ledproblem och reglera kroppens PH-värde (syra/basnivåer). Viktig komponent för cellernas uppbyggnad, hormonreglerande PTH, blodkoagulering, insulinproduktion och är hjärtrytmsreglerande. Kalk hjälper även till att överföra nervimpulser till muskler och bidrar till ökad blodgenomströmning i muskelvävnaderna.

Standardt KALK PLUS är inte kemiskt behandlad, därför kan inte ett kalköverskott tas upp av kroppens slemhinnor utan slussas ut med avföringen.

 

Utmärkt för de som lagar sin egen mat. Var noga med att blanda i Standardt KALK PLUS först när maten har svalnat, höga temperaturer kan bryta ner/skada näringsnivåerna/råvarorna. Kan även ges tillsammans med ett helfoder.

Standardt KALK PLUS är en Svenskutvecklad-/tillverkad produkt, registrerat och godkänd av Jordbruksverket. Innehåller enbart råvaror som är kontrollerade och godkända enligt Svenska normer, regler och lagar.


Vitaminer & mineraler/spårämnen kan bidra till:

  • Basiska egenskaper
  • skelett-/broskuppbyggnad
  • stabilisera hormoner
  • nybildandet av celler

Kostrelaterade problem kan bidra till:

  • Hormonstörningar
  • skör benstomme
  • svamp
  • surhet i kroppen
  • växtvärk

 Innehållsförteckning
Kalciumkarbonat (99,9%), Vitamin D3
 Fodergiva
Hundens vikt Dosering/dag
0-5 kg 0,5 tsk
5-10 kg 1,5 tsk
10-20 kg 2 tsk
20-30 kg 1 msk
30-40 kg 1,3 msk
40-50 kg 1,6 msk
50+ kg 2+ msk
 
Kattens vikt Dosering/dag
0-2,5 kg 0,5 tsk
2,5-5 kg 1 tsk
5+ kg 1,5 tsk
1 tsk = ca 4,85 g.Doseringen bör fördelas över dagens samtliga mål.Bör fasas in med +1/4 dos varje vecka tills full giva är nådd. 

 Mer information
Varumärke Standardt
Tillverkningsland Sverige
Användning Vitamintillskott
Form Pulver
Aska (%) 99,90
Kalcium (%) 60,00
Vitamin D (IE/kg) 400,00

2 kg kan tas in på beställning mot förskottsbetalning. Leveranstid ca 2 veckor

Powered by Talex e-handelssystem