Meny
Kategorier
Tillverkare
Nyheter
 Antiglidkoppel 2x190 cm med handtag och BGB-hake
Antiglidkoppel 2x190 cm med handtag och BGB-hake
SEK:130:-
 Trimbord med hjul 92,5x61,5x76,5 cm
Trimbord med hjul 92,5x61,5x76,5 cm
SEK:1400:-
 Väktarkoppel 2x190 cm antiglid med reflex
Väktarkoppel 2x190 cm antiglid med reflex
SEK:155:-
Tillverkare
Purina Pro Plan
Andra produkter
Tipsa en vän
 

Tipsa en vän om den här produkten.
Valutor

Purina Pro Plan Katt Junior kyckling

[21460171]
 Purina Pro Plan Katt Junior kyckling
Klicka för förstoring

Större storlek på påsar finns att köpa i butiken i Kungälv. 

Innehåll: Kyckling (20%), ris, majsglutenmjöl, torkat fläskprotein, torkat fjäderfäprotein, majs, animaliskt fett, majsstärkelse, mineraler, veteglutenmjöl, torkade ägg, hydrolysat, fiskolja, råmjölk (0.1%).

  • Förstärker bevisligen kattungars tarmhälsa och reducerar risken för en orolig mage, tack vare mjölkextrakt som balanserar tarmfloran och förstärker tarmens försvar.
  • Hjälper till att stödja en hälsosam utveckling av syn och hjärna, med viktiga näringsämnen som DHA.
  • Främjar ett starkare naturligt skyddssystem, tack vare råmjölk som är mycket rikt på antikroppar, vilket möjliggör en snabbare respons från det naturliga skyddssystemet.
  • Främjar en hälsosam tillväxt av skelett och muskler med en balanserad mineralnivå för skelettets utveckling och hög proteinnivå för muskelutvecklingen.
  • Lämplig för kastrerade katter. Utfodringsmängderna som krävs för en idealisk kroppskondition kan variera beroende på ålder, aktivitet och miljö. Kontrollera din kattunges vikt och justera mängden foder därefter.

Rekommenderad daglig utfodringsmängd (g/dag):

Kattungens ålder (veckor)       Mängd
 6-12                                        20-80 g
 12-26                                      50-100 g
 26-52                                      100-50 g

PRO PLAN JUNIOR bör introduceras vid 3 till 4 veckors ålder. Fodret bör blandas med vatten för att underlätta för kattungen att äta. Reducera mängden vatten efterhand som kattungen börjar äta mer, reducera mängden vatten tills kattungen kan äta fodret torrt. Servera 2-3 måltider per dag eller efter behov.

Dräktiga katter ska utfodras med minst 90/g dag, vid digivning är minimum 180g/dag eller efter behov. Fråga din veterinär för mer information.
Utfodringsmängden som behövs för att upprätthålla en idealisk kroppskondition kan variera beroende på ålder, aktivitetsnivå och miljö. Kontrollera din katts vikt och justera mängden mat därefter.

Rent, färskt vatten ska alltid finnas tillgängligt. 

AVVÄNJNING
Modersmjölken utgör den första perfekta maten för varje kattunge och det är naturligt rikt på allt att det som kattungar behöver, speciellt de byggstenar som behövs för det egna naturliga skyddssystemet. Trots att de inte är färdiga för en komplett avvänjning förrän de är mellan sex till åtta veckor, börjar de flesta kattungar smaka så smått på fast föda vid tre till fyra veckors ålder. Detta är den bästa tiden att börja ge speciellt utvecklad kattmat, så väl torr som våt. Om du väljer torrfoder, ska det blandas med vatten och mosas samt serveras i en låg skål.

Frestas inte att avvänja din kattunge för tidigt. Att byta till fast föda för tidigt kan vara skadligt för din kattunges omogna matsmältningssystem. Avvänjningsprocessen blir mindre stressig om du avvänjer kattungen med det foder som mamman äter vid digivningen. Börja med en matsked fem gånger om dagen och justera beroende på om den lämnar något i skålen eller om den fortfarande är hungrig. Genom hela processen kommer den att komplettera sin föda med modersmjölk.

Nyckeln till framgångsrik avvänjning är tid och tålamod. Din ambition ska vara att gradvis avlägsna mamman från hennes kattungar vid utfodringen, med hennes naturliga instinkt som stöd. Denna gradvisa avvänjningsövergång bör göras så att mammans bröstmjölk reduceras och slutligen stoppas helt. Vid 10 till 12 veckors ålder bör övergången till fast föda vara komplett. Vid denna period bör du då kontrollera dina kattungars intag och vikt samt kontakta veterinären om kattungarna inte ökar i vikt.

Dessa alternativ finns:
Storlek:
 Purina Pro Plan Katt Junior kyckling
Klicka för förstoring
     
   Recensioner  SEK:215:- Antal: 
Kunder som har köpt den här produkten köpte också