Meny
Kategorier
Tillverkare
Nyheter
 Oxbow - Marsvinspellets – Senior – 1.8 kg
Oxbow - Marsvinspellets – Senior – 1.8 kg
SEK:249:-
 arnica munspray 30 ml
arnica munspray 30 ml
SEK:105:-
 Kattleksak - Matatabipinne m jute och fransar 24 cm
Kattleksak - Matatabipinne m jute och fransar 24 cm
SEK:39:-
Tipsa en vän
 

Tipsa en vän om den här produkten.
Valutor

Nekton-B komplex 35g

[41070]
 Nekton-B komplex 35g
Klicka för förstoring

NEKTON-B-Komplex reparerar bristtillstånd, har en positiv inverkan på nervvävnad och optimerar reglering av protein, fett och kolhydratmetabolism.

 

Brist på viktiga B-vitaminer blir synbart i många former av hälsosjukdomar så som nervösa sjukdomar (böjer bak huvudet), ökad irritabilitet, okoordinerade rörelser eller spasmer. Onormala förändringar i skinnet och tillväxtstörningar kan också vara ett tecken på B-vitaminbrist.

 

Fåglar har ett ökat behov av B-vitamin, till exempel när djur är stressade eller sjuka och även när djur måste behandlas med antibiotika eller slulfonamider.

 

NEKTON-B-Komplex är lösligt i kallt vatten och kan enkelt ges i dricksvattnet eller mjukt foder. Utmärkt i kombination med NEKTON-S.

 

NEKTON-B-Komplex är en högkvalitativ och specifik vitaminsammansättning som innehåller ett stort antal vitaminer av vitamin-B-komplex. Dessa ämnen som är nödvändiga för kroppen och för att bibehålla hälsa finns delvis i växtfoder och delvis i animaliskt foder. De finns oftast i sammansatt foder i en otillräcklig mängd därför måste de ges till fåglarna som ett tillskott.

 

Vitaminerna i NEKTON-B-Komplex är av yttersta vikt för kroppens fysiologiska processer och har varierande inverkan. Därför har de en nyckelposition i den allmänna metabolismen, t ex de är märkbart inblandade i reglerande protein, fett och kolhydratmetabolism. B-vitaminer delar ansvaret för den normala funktionen i mag-tarmkanalen och nerv och hjärtmuskelvävnad; de har effekt på blod och antikroppsproduktion och är också ansvariga för att underhålla ett friskt skinn.

 

Notera att NEKTON-B-Komplex endast ska användas om det är nödvändigt.

 

Friska fåglar utan särskilda ansträngningar ska ges multivitaminsammansättningen NEKTON-S och NEKTON-MSA dagligen.

 

Ett grönt mått sitter fäst på varje flaska med NEKTON-B-Komplex. 1 g motsvarar ett mått.

 

Rekommendation: Desinficera vattenskålar och foderbehållare varje dag med NEKTON-Deis-Plus för att garantera ett hygieniskt och rent foder!

 

Utfodringsrekommendationer:

 

Små fåglar 0,5 g dagligen (ett halvt mått), mellanstora fåglar t ex duvor 1 g dagligen (ett mått), stora fåglar t ex papegojor 1-2 g dagligen (1-2 mått).

 

Ingredienser:

 

Innehåller 2 aminosyror.

 

Sammansättning: dextros, kiselsyra.

 

Näringstillsatser per kg: 1,500 mg vitamin B1 (tiamin hydroklorid), 3,400 mg vitamin B (riboflavin), 30,000 mg nikotinamid, 10,000 mg pantotensyra (kalcium-D pantotenat), 3,400 mg vitamin B6 (pyridoxin hydroklorid), 8,400 µg vitamin B12, 6,000 mg folsyra.

   Recensioner  SEK:83:- Antal: